Een mobiel internet abonnement afsluiten?

Een abonnement met alleen mobiel internet. Wanneer je een nieuwe mobiele telefoon aanschaft met abonnement, vandaag de dag zal dit in de meeste gevallen een smartphone zijn, dan zul je de keuze moeten maken voor een bepaald type abonnement. Zo’n abonnement, met een specifiek aantal belminuten, sms’jes en data, wordt ook wel een bundel genoemd. Een van de opties die je kunt selecteren is een data bundel. In dit geval ontvang je een bundel waarbij je alleen internet op je mobiel ontvangt en alleen hiervoor betaalt. De hoeveelheid data bepaalt in hoeverre je binnen jouw abonnement gebruik kunt maken van het internet.

Mobiel internet bundel

Een mobiel internet bundel is dus een abonnement waarbij je alleen voor het internet op je mobiel betaalt en daarom ook alleen internet op je mobiel ontvangt. Je bepaalt zelf hoeveel data je maandelijks wenst te ontvangen. De ene persoon zal namelijk meer data verbruiken dan de andere persoon. Met behulp van deze data kun je min of meer overal gebruik maken van het internet op jouw mobiel – zonder gebruik te hoeven maken van wifi. Je zult onder andere berichtjes kunnen sturen, op social media kunnen posten of via het internet naar muziek kunnen luisteren.

Waarom alleen een internet data bundel?

Je kiest het best voor een bundel waarbij je alleen internet op je mobiel ontvangt, wanneer je voornamelijk gebruik van het internet op je mobiel en dus niet tot nauwelijks wenst te sms’en en bellen met dit apparaat. Op die manier voorkom je dat je betaalt voor services die je helemaal niet gebruikt. Berichten sturen doe je tegenwoordig gemakkelijk via verscheidene apps en ook bellen naar mobiele nummers kan vandaag de dag eenvoudig via bepaalde applicaties. Wanneer je een abonnement met alleen mobiel internet hebt, kun je nog steeds sms’en en bellen, hier betaal je dan alleen extra voor.

Bellen via internet

Zoals hierboven vermeldt, kun je tegenwoordig gemakkelijk bellen naar andere mobiele telefoonnummers via bepaalde applicaties, oftewel apps. De enige voorwaarde die hier aan verbonden zit, is dat diegene die jij belt ook over de app die je hiervoor gebruikt moet beschikken. Apps die je eenvoudig in staat stellen om naar andere mobiele nummers te bellen over het internet zijn onder andere Signal, Skype, WhatsApp en Viber. Installeer deze app op je mobiele telefoon, zorg ervoor dat je vrienden dit ook doen en je kunt ze in het vervolg met gebruik van mobiele data bellen.

Het aantal MB’s

Iedereen die over een simkaart met alleen mobiel internet beschikt, gebruikt dit internet op zijn eigen manier. De een meer dan de ander. Je gebruikt je mobiele data – oftewel je MB’s – onder andere om mee surfen over het internet, gebruik te maken van bepaalde apps, te e-mailen, spelletjes te spelen, muziek te beluisteren, video’s te bekijken of te bellen via het internet. Wat je precies doet met je data en hoe vaak je dit doet, bepaalt hoeveel MB’s je nodig zult hebben. De meeste providers bieden zowel kleine als grote bundels aan.

Onbeperkt internet

Wanneer je jouw keuze maakt voor een bepaald aantal gewenste MB’s, heb je de keus om een onbeperkt aantal te selecteren. In dit geval betaal je een vast maandelijks bedrag waarbij je eindeloos gebruik kunt maken van mobiele data. Een dergelijke bundel is vooral geschikt voor personen die dagelijks in grote mate gebruik maken van het internet op hun mobiel. Zij voorkomen zo dat ze over hun bundel heen gaan, deze is namelijk onbeperkt. Bij veelvuldig gebruik van mobiel internet is een abonnement met onbeperkt mobiel internet dus een verstandige en voordelige keus.

Nadelen van wifi

Je zult je misschien afvragen: ‘Waarom zou ik voor mobiel internet betalen, wanneer bijna overal gratis wifi beschikbaar is?’. Het antwoord zit hem in de nadelen van het gebruik van gratis wifi. Zo is bijvoorbeeld de kwaliteit van het internet via wifi vaak veel slechter. Daarnaast loopt je bepaalde beveiligingsrisico’s bij het gebruik van wifi en gaat bijvoorbeeld je batterij in dit geval sneller leeg. Bovendien zul je niet overal gebruik kunnen maken van mobiel internet, want wifi is simpelweg niet op alle plaatsen beschikbaar.

Verschillende snelheden mobiel internet

Op het moment dat je een data bundel afsluit, zul je voor de keus komen te staan van welk soort mobiel internet je gebruik wenst te maken. Zo zullen de meeste providers je de keuze bieden om wel of niet gebruik te maken van 4G internet. 4G internet houdt eenvoudig gezegd in dat de verbinding waarvan je gebruik maakt sneller is. 3G internet en 2G internet zullen voor een langzamere internetverbinding zorgen. Daarnaast werkt 4G mobiel internet beter op drukke locaties. Maak dus een keus met betrekking tot hoe snel jij je internetverbinding wenst.

Providers met elkaar vergelijken

Er zijn verschillende providers die een los internet bundel voor je mobiel aanbieden. Je zult dus een keuze moeten maken uit deze verschillende aanbieders. Je kunt deze keuze baseren op de kosten, zo is de ene provider goedkoper dan de andere. Maar ook kun je je keuze baseren op het aantal opties dat een bepaalde provider je biedt, bijvoorbeeld de opties binnen de velerlei hoeveelheden data. Ook de gewenste mobiele telefoon kan een rol spelen in de keuze voor een bepaalde provider. Het internet biedt allerlei tools om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Maak de keuze die bij jouw situatie past

Samengevat, geeft het je, binnen de keuze voor een bundel met alleen internet voor je mobiel, nog genoeg andere keuzes. Je hebt dus genoeg om te overwegen. Waaronder het aantal MB’s dat je nodig denkt te hebben. Of je niet of wel regelmatig gebruik wenst te maken van wifi. Welke snelheid van mobiel internet je wenst. En met welke provider je in zee gaat. Het is van belang dat je de beste opties voor jouw situatie selecteert. Zo voorkom je onnodige kosten door te betalen voor services die je niet echt nodig hebt of extra kosten waarmee je te maken krijgt wanneer je buiten je bundel gaat. De keuze is geheel aan jou!

Mobiel internet abonnement uitbreiden?

Bekijk en vergelijk snel onze overige internet deals.

Internet abonnementen.

Vergelijk ❯❯

Internet en tv abonnementen.

Vergelijk ❯❯

Internet voor mobiel.

Vergelijk ❯❯