Een Sim Only internet abonnement afsluiten?

Bij het afsluiten van een abonnement voor je mobiele telefoon heb je de keus uit een abonnement met telefoon of een abonnement zonder telefoon. Deze laatste optie wordt ook wel een sim only abonnement genoemd. Binnen de sim only abonnementen geeft het een aantal opties. Zo kun je zelf selecteren hoeveel belminuten, sms’jes en data je in jouw bundel wenst te hebben. Dit stelt je dus in staat eenvoudig zelf een bundel samen te stellen. Je hebt echter ook de optie voor een bundel op basis van sim only met alleen internet. In dit geval betaal je alleen maandelijks voor het gebruik van mobiel internet.

Waarvoor gebruik je mobiel internet

Mobiel internet gebruik je doorgaans voor het mobiel browsen, het bezoeken van verschillende social media op je mobiele telefoon, het checken van je e-mails, het streamen van muziek of het bekijken van online video’s. Bovendien maken enkele apps en mobiele games ook gebruik van het internet. Om gebruik te kunnen maken van al deze functies van je mobiele telefoon kun je een bundel met alleen mobiel internet afsluiten. Tegenwoordig is het overigens ook goed mogelijk om via bepaalde apps berichten te verzenden of andere mobiele nummers te bellen. Dit maakt belminuten en sms’jes min of meer overbodig.

Waarom internet via sim only

In het geval van een sim only abonnement met alleen een internetbundel, krijg je geen mobiele telefoon bij het abonnement. Je betaalt in dit geval dus alleen voor de hoeveelheid data die je wenst te gebruiken. Dit is vooral handig voor diegene die veel internetten via de mobiele telefoon, maar bijvoorbeeld al een goed functionerende smartphone hebben. Je steekt de nieuwe simkaart eenvoudig in je huidige mobiele telefoon en je bent binnen de kortste keren online. Gemakkelijker kan bijna niet. Let er trouwens wel op dat je huidig mobieltje simlockvrij is, anders zal de nieuwe simkaart niet werken.

De voordelen van sim only

Het afsluiten van een sim only abonnement brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo bespaar je kosten op een mobiele telefoon en profiteer je van lage maandelijkse tarieven. In het geval dat je nog geen mobiele telefoon hebt, zou je deze ergens goedkoop kunnen aanschaffen. Je hebt bovendien ook een grotere keus met betrekking tot een telefoon, de meeste providers bieden namelijk maar een aantal modellen aan in combinatie met een abonnement. Vaak zijn sim only abonnementen over het algemeen flexibeler, dit betekent dat je jouw bundel maandelijks kunt aanpassen, maar ook opzeggen. Is een Sim Only maandelijks opzegbaar? Jazeker! Diverse providers bieden de mogelijkheid om maandelijks opzegbare sim only abonnementen af te sluiten. Een maandelijks opzegbaar sim only abonnement biedt veel flexibiliteit en vrijheid.

Een mobiele telefoon die bij jou past

Door een sim only met een losse internet bundel af te sluiten kun je gebruik maken van het mobiele internet op een telefoon naar keuze. Je kunt een sim only abonnement namelijk combineren met iedere telefoon die in de winkel of online te krijgen is. Je kunt dus precies dat model aanschaffen dat het best bij jou past. Zijn de populaire modellen – die door de providers aangeboden worden – dus niet echt je ding, dan is een sim only abonnement waarschijnlijk de beste optie voor jou. Ook wanneer je een eenvoudigere mobiele telefoon wenst, biedt een sim only abonnement uitkomst.

Internet via sim only voor je iPad of tablet

Naast sim only abonnementen voor je mobiele telefoon, zijn er ook abonnementen verkrijgbaar die internet via sim only leveren voor je iPad of tablet. Dit komt vooral van pas wanneer je jouw iPad of tablet regelmatig mee neemt buitenshuis. Op die manier hoef je in dat geval geen gebruik te maken van wifi-netwerken, maar kun je gewoon via je eigen data internetten. Internet via een sim only voor je iPad of tablet kan ook handig zijn wanneer je thuis niet over een internetabonnement beschikt.

De juiste hoeveelheid data

Bij het afsluiten van een sim only abonnement met alleen internet zul je de keuze moeten maken voor een bundel met een bepaalde hoeveelheid internet. De vraag die je jezelf zal moeten stellen, is: ‘Hoe vaak en op welke manier zal ik gebruik maken van het internet op mijn mobiele telefoon?. De ene functie kost namelijk meer data dan de andere. Zo kost het minder data om een WhatAppje te versturen dan om een muziekvideo te streamen. Kies op basis van jouw antwoorden een bundel naar wens. Het geeft bovendien ook bundels met onbeperkt internet voor diegene die grenzeloos gebruik wensen te maken van mobiele data.

Sim only met gebruik van 4G

Een vrij recente ontwikkelen is 4G mobiel internet, de opvolger van het 3G mobiel internet. Wanneer je een sim only abonnement met alleen internet met 4G snelheid afsluit, zul je te allen tijden gebruik kunnen maken van razendsnel internet op je mobiele telefoon. Dit betekent onder andere moeiteloos online video’s bekijken van hoge kwaliteit, ongecompliceerd online games spelen en probleemloos naar online muziek luisteren. Indien je gebruik maakt van 4G internet op je mobiele telefoon zul je daarnaast nooit hoeven wachten op een goede verbinding, zelfs niet op drukke locaties.

Goedkoopste sim only internet abonnement

Mocht je een abonnement willen afsluiten zonder mobiele telefoon waarbij je alleen gebruik maakt van data, dan doe je er verstandig aan om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Op die manier ben je er niet alleen zeker van dat je de bundel selecteert die het best bij je past, maar ook dat je de goedkoopste aanbieder van een sim only met alleen internet eruit pikt. Zo bespaar je maandelijks flink wat kosten. Het internet biedt je tools om eenvoudig de goedkoopste provider van sim only abonnementen met alleen een internet bundel te kunnen vinden.

Waarom past sim only bij jou?

Een sim only abonnement met enkel internet past kortom het best bij jou wanneer je geen mobiele telefoon bij je bundel verlangt, maar evengoed van voordelige maandelijkse tarieven voor mobiele data wenst te profiteren. Je kunt zelf voordelig elders een mobiel aanschaffen of je huidige blijven gebruiken. Bovendien is een sim only bundel ideaal voor diegene die een bepaalde flexibiliteit verlangen met betrekking tot hun abonnement. Daarnaast vindt er bij het afsluiten van een Sim Only abonnement geen check plaats bij het BKR. Een Sim Only zonder BKR toetsing is dus de ideale mogelijkheid om een abonnement af te sluiten, zonder tussenkomst van het BKR. Een Sim Only zonder BKR check Abonnementen met mobiele telefoons bieden die flexibiliteit namelijk meestal niet.

Sim Only internet abonnement uitbreiden?

Bekijk en vergelijk snel onze overige internet deals.

Internet abonnementen.

Vergelijk ❯❯

Internet en tv abonnementen.

Vergelijk ❯❯

Internet voor mobiel.

Vergelijk ❯❯